27 Eylül 2010 Pazartesi

Ben yine Kuzuluk'a kaçtım..

Bayram ve referandum mevzuundan sonra hemen bir kuzuluk kaçamağı yaptık.3-5 gğnlük bu kaçamağımız da diğerleri gibi çok keyifliydi. Benim için en büyük keyif ailemle birlikte olmak,onların ve çevrenin fotoğraflarını çekmek.
Kısa bir post olacak. Paylaşmak istediğim 1-2 fotoğraf var..

Sevgiler..



Bir Yenileme Daha..

Efenim herkese merhabalar..Son bir kaç postta mutfak maceralarımdan bahsetmiştim. Bu sefer de bir arkadaşımın düğünü için kıyafetime uygun ayakkabı-çanta bulamama durumumla alakalı bir post olacak :) efenim öncelikle kıyafetlerimin tonu gri ve pudra pembesi idi. Tam koca bir günümü Kadıköy Onur Çarşısında harcadım desem yeri var. Ama istediğim gibi hem rengi uygun hem biraz da taşlı pullu bişey bulamadım. Süslü püslü şeyleri seven ben yine Onur Çarşısından en azından aradığım rengi bulabilmiş olmamın mutluluğuyla ayrıldım çarşıdan. Ama şimdi bu cicileri nasıl istediğim gibi süsleyebilirdim..Kadıköy Şifa'nın sokağını bilenler bilir, incik boncuk konusunda Anadolu yakasındaki kurtarıcımızdır :) Daldım dükkanlara. çıkarttım ayakkabıyı çantayı :) Seçtim boncuklarımı..Hayalimde şık bir şey canlandı ama çok sabırsızım.Eve gider gitmez başladım işe. Sonuç beni mutlu etti :)
Şimdi sizlerle bahsettiğim ayakkabı ve çantanın fotoğraflarını paylaşıcam.Eminim çok daha güzel süslemeler yapavak hanımlar var aramızdı. Ben alel acele bu şekilde süsledim,arkadaşımın düğününe yetiştirdim :)




Sonuç böyleydi..
Sevgiler (:

12 Eylül 2010 Pazar

M@hp€ri Mutfakta -4

Ihım ıhımmm!! Çikolataya olan düşkünlüğüm malum. Sevgili mutfaksırları Nilaycım mail kutuma muhteşem bir tarif gönderdi. Bu tarifin resmini görüp de harekete geçmemek mümkün değildi. Muz,çikolata, kakaolu krep.. Benim için dehşet bir lezzet :)
krep hamuru hazırlamak ve pişirmek öncede gözümde büyürdü. sanki çok zormuş gibi. ama bence tarif çok önemli. kesinlikle beni krep hamurunun hiç de zor bir şey olmadığına ikna eden yegane tariftir bu paylaştığım :)

kendi çektiğim fotoğrafı paylaşıyorum.


http://www.mutfaksirlari.com/cikolatali-muzlu-rulo-krep.html/comment-page-1#comment-28817

M@hp€ri Mutfakta -3

Efenim ben mutfakta biraz deliriyorum.Ana yemeklerin yanında çeişit çeşit pilavlar da hoşuma gidiyor. Bir gün yine mutfakta delirdiğimde tam bir uydurmaca pilav çıktı ortaya. ben bu uydurmaca pilavımı beğendim. Efemu da çok beğendi. Kendisini kobay olarak kullandığımı iddia etse de, pilavı yerkenki tavırları halinden çok çok memnun olduğunu gösteriyordu. Efenim tabi ben acemi mutfakta bunları yaparken bir ölçüye dikkat etmedim. Aslına bakarsanız fotoğrafını çekip paylaşmayı bile düşünmemiştim.
şimdi öncelikle elimdeki malzemeleri dikkate aldım. dolapta biraz haşlanmış etim ve hafif salçalı suyu vardı. Tel şehriyeyi pilavda çok seviyorum.Aynı şekilde susamı da. bu sefer bence dolmalık fıstık da deneyebilirdim pilavımda :)) öncelikle tel şehriye,susamı ve dolmalık fıstığı tereyağı ile zeytinyağı karışımında kavurdum. pembemsi oldular.sonra yaklaşık 1,5-2 saat kadar sıcak suda beklettiğim pirinçleri süzüp onları da kavurdum. sonra et suyunu ekledim.Ben 1 ölçüye 1,5-2 ölçü arası su koyuyorum pilava. yukarıda da bahsettiğim gibi et suyumda hafif salça vardı. o da pilavımın rengini pembemsi yaptı. Kekikten asla vazgeçemem. Dedim bence pilava da yakışır. yaklaşık 1-2 çay kaşığı kadar da kekik ekledim.Pirincim gözgöz olana kadar pişirdim. Uydurmaca pilavımı böyle hazırladım. işte fotoğrafı :)


M@hp€Ri Mutfakta -2

Mutfak maceralarımın bir diğeri  olan iki renkli kurabiyeyi paylaşıyorum şimdi de. Bu güzel tarifi de http://www.pelince.com/ sitesinden aldım. Pelincimin tüm tariflerinde çok başarılı oluyorum. Fotoğraflarına da hayranım zaten :) Kakao sever biri olarak bu tarif tam benlikti. Yalnız ben kakaosunu biraz fazla koymuştum.çok sevdiğim için ama bence Pelincimi dinlemeliydim. Benim gibi kakao sever başka biri denemeyi düşünürse,tarifteki kakao oranı gayet iyi. Benim gibi yapıp artırmayın kakaosunu :))


işte tarifte ulaşabileceğiniz link :)

http://www.pelince.com/2008/10/iki-renkli-kurabiye.html

M@hp€ri Mutfakta-1

Efenim tekrar merhabalar. Herkesin geçmiş Ramazan Bayramı mübarek olsun. İnşallah herkes için çok çok iyi geçmiştir bayram. Biz ailecek mutlu bir bayram geçirdik.Nice bayramlara sevdiklerimizle sağlıkla ulaşabilmek dileğiyle.. :))
Ramazan boyunca blogumla fazla ilgilenemedim. Şimdi ramazan boyunca denediğim ve fotoğrafladığım mutfak maceralarımı paylaşmak istiyorum. Fakat şunu da belirtmeliyim; malum blogum bir yemek blogu değil. İnternette en çok sevdiğim şey denenmiş ve fotoğraflanmış pasta-börek-çörek-yemek gibi şeyleri denemek :) Sürekli ziyaret ettiğim 3-5 tane site var. Biri www.portakalagaci.com  diğeri www.pelince.com. Bu müthiş iki site dışında www.mutfaksirlari.com da takibinde olduğum siteler arasında.
Şimdi sizinle bir un kurabiyesi tarifi paylaşacağım. Tarif Portakal Ağacı sitesine ait. fotoğrafını ekleyip sonra hemen linkin eklicem. Yalnız tarifte hiç değişiklik yapılmamalı.Kesinlikle dörtdörtlük bir tarif. Helva gibi bir kurabiye oldu :)
işte fotoğraflamaktan büyük keyif aldığım denemelerimde biri olan un kurabiyesi..dırırırıımmmm!!:)




işte kurabiyenin linki.. denemek isteyen olursa buyursun! :)

http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2007/03/un_kurabiyesi.html#comments