16 Mayıs 2011 Pazartesi

Yeni Ev (:

Merhabalar,

Uzunca bir zamandır sanal alemden ve cicilerimden uzak kalmıştım. bu hem blogların kapanmasıyla alakalı oldu ama en çok ev taşıma işimizle alakalıydı. Hayatımda ilk kez ev taşıdım. Zor olduğunu az-çok tahmin ediyordum ama bu kadar olacağı aklıma gelmezdi. yaklaşık olarak 4 gündür uğraşıyoruz. anca acil ihtiyaçları giderebilecek kadar yerleştik. Gerçi o kadar yorgunum ki yavaş yavaş yapıyorum işleri. kendimi daha fazla yormadan.. Efemu da akşamları bana yardımcı oluyor. Ama sağolsun canım Annem yardıma koştu..Zaten o yardım etmeseydi sanırım bu kadar asla yerleşemezdik :))
Yeni evimi çok sevdim. ilk gün biraz yadırgadım ama zamanla o da geçecek..inanıyorum :)) şimdilerde taçlar ve mini ev şenlendiricilerim için bekleyen siparişlerimi tamamlayıp onları kargolamaya çalışıcam. bloguma yazmayı çok özlemişim.sanki artık her sabah yazarım gibi geliyor :) okumaya değer bulan da dolaşır satırlar arasında..okunmasa da dert değil..ben yazıyor olmayı tercih ediyorum..
bir yandan dersane devam ediyor.haftanın 3 günü.. o da yorucu ve yoğun geçiyor..bugün gidicem mesela..
herkese mutlu bir gün diliyorum..
sevgilerimle..

her şey el emeği değildir ! insaf yaa!!

''el emeği'' kelimesi ne çok kullanılır oldu..bir kumaş parçası üzerine gelişi güzel işlenmiş boncuklar, çinden gelen çiçeklerin ya da cabochon malzemelerin yanyana getirilmesiyle ortaya çıkan  şeyler bana göre el emeği değildir!! el emeği nakıştır, dikiştir, örgüdür,keçeden ortaya çıkardığın tablodur, seramik hamurundan hazırladığın vazodur,çiçektir, kumaştan ya da kurdeladan yaptığın çiçektir, böcektir, hazırladığın kektir,börektir..!
isteyen kızsın isteyen bozulsun! bana göre 2 hazır çiçeğin yanyana silikon tabancasıyla yapıştırılmasıyla ortaya çıkan şey el emeği değildir. çünkü o çiçeği kişi yapmamıştır.. çinden çuvallarla gelmiştir..

şimdi akıllara sen de hazır çiçekler kullanıyorsun gibi bir şey gelebilir... evet kullanıyorum.hazırlayacak olduğum şeye göre değişiyor. bazen uzun uğraşlar sonucunda hazırladığım seramik hamuruyla çalıştığım çiçekleri kullanıyorum, bazen hazır çiçeklerle çalışıyorum. ama kalkıp da hazır çiçeklerle çalıştığım şeye el emeği demiyorum.. çünkü sadece yapıştırıyorum.. herkes de bunu böyle yapıyor.ondan da bence el emeği o olmuyor!! el emeği dediğin şey ham bir malzemeden yeni bir şey ortaya çıkarmaktır..

göz var izan var..insaff ya!!!

5 Mayıs 2011 Perşembe

Geri Dönmenin Zamanı Geldi Sanki :)

Bloglar açıldı..çoğu blogdaş gibi benim de pek canım istemedi yeniden başlamak.hevesim kaçtı sanki. Az önce blog hakkında aldığım bir yorum üzerine yeniden başlamalıyım sanırım dedim. Yeni bir blog hayal ediyorum biraz da. bakalım kısmet :)
Herkese yeniden kocaman bir MERHABA!