16 Mayıs 2011 Pazartesi

her şey el emeği değildir ! insaf yaa!!

''el emeği'' kelimesi ne çok kullanılır oldu..bir kumaş parçası üzerine gelişi güzel işlenmiş boncuklar, çinden gelen çiçeklerin ya da cabochon malzemelerin yanyana getirilmesiyle ortaya çıkan  şeyler bana göre el emeği değildir!! el emeği nakıştır, dikiştir, örgüdür,keçeden ortaya çıkardığın tablodur, seramik hamurundan hazırladığın vazodur,çiçektir, kumaştan ya da kurdeladan yaptığın çiçektir, böcektir, hazırladığın kektir,börektir..!
isteyen kızsın isteyen bozulsun! bana göre 2 hazır çiçeğin yanyana silikon tabancasıyla yapıştırılmasıyla ortaya çıkan şey el emeği değildir. çünkü o çiçeği kişi yapmamıştır.. çinden çuvallarla gelmiştir..

şimdi akıllara sen de hazır çiçekler kullanıyorsun gibi bir şey gelebilir... evet kullanıyorum.hazırlayacak olduğum şeye göre değişiyor. bazen uzun uğraşlar sonucunda hazırladığım seramik hamuruyla çalıştığım çiçekleri kullanıyorum, bazen hazır çiçeklerle çalışıyorum. ama kalkıp da hazır çiçeklerle çalıştığım şeye el emeği demiyorum.. çünkü sadece yapıştırıyorum.. herkes de bunu böyle yapıyor.ondan da bence el emeği o olmuyor!! el emeği dediğin şey ham bir malzemeden yeni bir şey ortaya çıkarmaktır..

göz var izan var..insaff ya!!!

1 yorum:

Hilal dedi ki...

kesinlikle katılıyorum
haklısınız