20 Ekim 2010 Çarşamba

Seramik çiçekli kapı çelengim

Son zamanlarda seramik çiçek çalışıyorum.biz kızların en çok tercih ettiği renklerden biri de toz pembedir. ben de gülleri ve tomurcukları toz pembeden çalıştım.büyük güllerin dışında tomurcuklar da yaptım. en çok tomurcukları çalışmaktan keyif aldım :) uzun zamandır bekleyen çelengi de bu çiçeklerle süslemeye karar verdim. deniz kabukları ve rafya benim için vazgeçilmezdir.bu tanzimde de kullandım :) çelengimiz kocamann..rafya ile güllerin rengine uygun organze kurdeledan uzunca bir kulp yaptım. şimdi yerini bekliyor :)







9 yorum:

Unknown dedi ki...

bunun iniklerini peçetelik olarakta yapıyorlar degil mi

Nilgün Komar dedi ki...

eline sağlıkkk

M@hPéRÎ dedi ki...

dikisdersi dediğin gibi daha minikleriyle peçetelikler çalışılabilir.ben bugünlerde bebişler için kapı çelenkleri tasarlıyorum.peçetelikler pek ilgimi çekmiyor :)
çelebim teşekkür ederim cnm ;)

KOVA KADINIYIM BEN dedi ki...

çiçekelrin cok güzrl.
bir yerden mı alıyosun.
kendın mı yapıyosun cok sık.

M@hPéRÎ dedi ki...

çiçeklerin hepsini seramikten yapıyorum. hazır değil.
beğenmenize sevindim. teşekkürler :)

KOVA KADINIYIM BEN dedi ki...

cok sıklar grcekten cok begendim.
takıbınızdeyım.

filiz dedi ki...

mahperi ellerine sağlık çok güzel yapmışsın bende el sanatları öğretmeniyim yeni atandım bu seramik hakkında pek bilgim yok ama araştırıyorum internetten çiçeklerin hamurunu nasıl hazırladını ve şekli nasıl verdiğini biraz anlatırsan inan çok mutlu olurum lütfen teşekkürler

Unknown dedi ki...

çiçeklere bu formları nasıl verdiniz? tutup koklamak istiyor insan. hamurun hazırlanışı ve yapım hakkında bilgilendirirseniz çoookkk sevinirim.

M@hPéRÎ dedi ki...

Merhabalar,
Çok uzun zamandır bloguma bakma fırsatım olmadı. filiz hanım ve Belgin hanım bu yüzden kusura bakmayın lütfen.
Hamurun ölçüleri şöyle:
1 ölçü çiçek tutkalı, 1 buçuk ölçüden biraz fazla bizim mutfak buğday nişastası,
2 damla gliserin.

Şekillendirme aşaması ise kumaş çiçek yapımında kullanılan el ütüleri ile oluyor. Seramik çiçek yapımı biraz zahmetlidir fakat dayanıklı çiçeklerdir. Video ekleyip paylaşmak isterdim yapımını fakat buna vakit bulamıyorum.
Geçen hafta Hilal Tv'de emek ağacı programına katıldım.ordaki görüntülerde kumaş çiçek çalıştım.seramik çiçek de aynı mantıkla yapılıyor. Sadece el ütüleri ısıtılmıyor..
Videoya youtube'da kumaş çiçek olarak arama yapmanız halinde ulaşabilirsiniz. Mahperi Aksesuar olarak 3 video var.. Daha fazla sorunuz olursa mahperi@mahperiaksesuar.com adresinden bana ulaşırsanız sevinirim. Blogdaki yorumları takip edemiyorum.
Sevgiler..