11 Ocak 2010 Pazartesi

Yağmurlu Bir İstanbul Sabahı..

Geceyi annemlerin evinde geçirdik. caddedeki trafiğin sesini bile özlediğimi farkettim..şimdilerde mutfakta oturup bir yandan dışarda üşüdüğünü düşündüğüm sıklamenimi izliyorum. hava buz gibi aslında..ve balkondan bozma mutfağın bu kısmı da fazlasıyla soğuk.. neyseki bu saatlerde dışarı çıkmamı gerektirecek herhangi bir işim yok. işi olanlara bol bol sabır diliyorum :))

ehh madem başka bir acelem yok.bari bloguma eklememiş olduğum diğer çalışmalarımdan bazılarını göndereyim.. ilk olarak aklıma son yaptığım pembe puantiyeli tacım geldi. son zamanlarda çok sık görüyorum tasarım taçlar.. ben nerdeyse 1,5 yıldır ufak ufak başlamıştım tasarıma bu konuda. ön örnekleri benim eski tasarımlarım.şimdilerde alışveriş merkezlerinde bile çok ciddi rakamlarda satılıyor benzer taçlar.. bilhassa tamamen tüyle kaplanmış taçları görmeyenimiz yoktur. ben tüy kullanmayı seviyorum taçlarda ama bundan öte mutlaka bir çiçek kondurulmalı..ve özenle yapılmış olmalı bu çiçek. en son dün Optimum'da Accessorizer mağazasında gördüğüm kıskaçlı tokanın üzerindeki gülün durumu ve fiyatı beni ciddi manada hayrete düşürdü.. tabi onlar seri üretim.. :)
şimdi sıra son tacımın resimlerini paylaşmaya geldi..fakat onun öncesinde kumaşı kolalama aşamalarımı resimleyebildiğim kadarıyla paylaşmaya çalışacağım..



öncelikle toz jelatin kolamızı yeteri kadar kaynar su ile tahta kaşıkla karıştırarak eritiyoruz. burda yeteri kadar diyorum çünkü cidden uyguladığım herhangi bir ölçek yok. ama şunu söyleyebilirim ki; jölenden biraz daha cıvık olacak..


işte sözünü ettiğim puantiyeli kumaşım da bu. bildiğiniz şifon tarzı bir kumaş.. şimdi onu 50x70 ölçülerindeki kasnağa germeye geldi..
kasnağa germekte benim en iyi yardımcılarım bu rengarenk raptiyeler oluyor :) yalnız burda dikkat edilmesi gereken husus kumaşın çok iyi gerilmiş olması. zaten kola sürünce ıslandığı için hafif bir esneme yapıyor. o nedenle gerginliğine dikkat etmek gerekir.şimdi sıra kolayı kumaşımıza uygulamaya geliyor..


kumaşımıza kolamızı fırça yardımı ile sürerek uyguluyoruz. ve sonra beklemeye bırakıyoruz. tam olarak kurumadan da kasnaktan çıkarmıyoruz.
daha sonrasında ise uygulayacağımız çiçeğin kalıbını kumaşın üzerine çizip kesiyoruz. en sonunda da çiçeğe uygun el ütüleri ile çiçeğe şeklini veriyoruz.
Veeee işte taçlarımızın son hali :)


bu çiçeği küçük olan tüylü tacım :)



bu da daha büyük kalıpla çalıştığım yıldız çiçekli tacım :) yapım aşaması biraz zaman alsa da sonu bence güzel oldu..siz ne dersiniz?

6 yorum:

pelince dedi ki...

Nasıl emek gerektiriyormuş,çok güzel hazırlamışsın.. ellerine sağlık..

Sevgiler..

M@hPéRÎ dedi ki...

çok teşekkürler..beğenmene sevindim :)

Adsız dedi ki...

kola,el ütüsü,kasnak ! nasıl ya ilk defa duyuyorum ve görüyorum, anladığım, kola kumaşı sertleştiriyor, kasnaktan cıkarıyorsun ve ütüyle kıvrımlarını yapıyorsun dimi. e el ütüsü nasıl bir şey, ayrıca keserken falan sertlik kaybolmuyor mu. ay bu taktikle ne çiçekler böcükler yapılır bayıldım ! ellerine sağlık.

M@hPéRÎ dedi ki...

cnm önce kasnağa geriyorum kumaşı.sonra kolayı sürüyorum.dediğin gibi baya sertleştiriyo kola ama kesime mani olmuyo :) o kola olmasa çiçeklerin şekli kalıcı olmaz..çok güzel şeyler çıkar da en büyük ihtiyaç zaman :))
beğenmene sevindim..teşekkürler..

Adsız dedi ki...

merhaba :)
bu kolayı nerde bulabiliriz acaba?

M@hPéRÎ dedi ki...

Eminönünde sahildeki otobüs duraklarının karşısında Kaleli Makreme'den bulabilirsiniz. Toz jelatin diye satılıyor. Ayrıca eminönünde kimyasal malzemeler satan yerlerde de bulunabiliyor.